Neurosekventiel tilgang

Den neurosekventielle tilgang er en neurobiologisk funderet udviklingsorienteret tilgang til arbejdet med kliniske problemstillinger. 

Tilgangen handler om neuropsykologisk udvikling, og traumers betydning for denne udvikling. Det handler om gennem relationer og aktiviteter at udvikle hjernen, så den unge får en mulighed for at fungere bedre og opbygge de nødvendige strukturer, som danner grundlag for deres funktionsniveau senere hen.

 Neurosekventielle tilgang kan hjælpe med at prioritere og tilpasse indsatsen ifht. den unge.

Hjernen udvikler sig sekventielt - i en bestemt rækkefølge - og bygger oven på hinanden. Derfor er vi nødt til at starte der hvor det "gik galt" første gang, og reparere der, inden vi kan komme videre med de funktioner/lag der bygger ovenpå.

F.eks. grundlægges opmærksomhed meget tidligt, og hvis den ikke udvikles ordentligt, så får man svært ved de funktioner, som afhænger af opmærksomhed; at holde fokus, at koncentrere sig, at styre sin opmærksomhed, at lægge mærke til sig selv og andre, at lære, hukommelse osv.

​Det samme gælder vores alarmberedskab: kamp-flugt-frys. Hvis det hele tiden aktiveres og ikke bliver beroliget af omsorgspersoner, så får man et overaktivt system, der responderer uforholdsvis meget på selv de mindste stressorer. 

Denne reaktion lukker ned for vores cortex, dvs. alle vores evner til at tænke rationelt, tænke sig om, reflektere, overveje handlinger, planlægge handlinger osv. og man reagerer i stedet for instinktivt og med reflekser (impulsivitet).

Hos Yggdrasil arbejder vi ud fra en neuroaffektiv model, hvor der efter konkrete vurderinger indscores i et it-system, af vores interne psykolog. Herefter udfærdiges en rapport, der kommer med pædagogiske anvisninger til terapi og behandling.​

Kontakt os for mere information

​Hos Opholdsstedet Yggdrasil har vi altid tid til at tale med dig, og svare på de spørgsmål du nu måtte have.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Følg os på facebook

Føg med på vores facebook og få et indblik i de unges hverdag, samt hvad vi går og foretager os her på opholdsstedet​. 

Vi ligger løbende billeder op, så tag endelig et kig!

Opholdsstedet Yggdrasil

CVR: 18926784

Slotsgårdsvej 4

Skibsted

9293 Kongerslev- Find rute